Piushove – Nijmegen

Transformatie van voormalig klooster naar 44 beschut wonen appartementen

  • Opdrachtgever: Claver Real Estate
  • Plaats: Nijmegen
  • Project status: In ontwikkeling
  • Jaar van oplevering: Nog niet bekend

Piushove is in de jaren 1926 gebouwd als convict, ofwel een huis voor priesters en priesterstudenten. Binnen een convict waren de bewoners niet aan kloosterregels gebonden. De oude functie valt in het huidige complex nog af te lezen uit de kleine afzonderlijke kamers en kapel. Het complex is genoemd naar Paus Pius XI.  In 1942 is Piushove door de Duitse Wehrmacht gevorderd. Kort na de Tweede Wereldoorlog woonden er ruim 50 priesters en paters in volledig pension met vaste tijden voor gebed, stilte en maaltijden. Het Pius-Convent is in 1970 gesloten “wegens ontvolking”. De Heerlense Congregatie van de Kleine Zusters kochten het complex en transformeerde het tot een verzorgingshuis van voor bejaarde religieuzen.

In 2002 is Piushove door woningbouwcorporatie Talis aangekocht, gedeeltelijk verbouwd en verhuurd aan een Zorggroep. Talis heeft Piushove in 2016 via een openbare inschrijving aan Claver Real Estate verkocht waarna de ontwikkeling gestart is.

Claver Real Estate is voornemens om het bestaande complex grotendeels in zijn oorspronkelijke, bouwkundige staat terug te brengen en aan de achterzijde een nieuwbouwvleugel met parkeergarage toe te voegen in de achtertuin op eigen terrein.

In totaal komen er 44 zelfstandige beschut wonen appartementen in, voorzien van een gemeenschappelijke functie en een gemeenschappelijke tuin. De doelgroep betreft één- of tweepersoonshuishoudens met bewoners met een leeftijd van 50+.

In opdracht van Claver Real Estate ben ik als gedelegeerd ontwikkelaar het project aan het ontwikkelen.

 

claver logo

logo piushove