Thomas van Kempenstraat – Tilburg

Grootschalige herontwikkeling/renovatie studentenhuis naar 44 studio’s

  • Opdrachtgever: Claver Real Estate
  • Plaats: Tilburg
  • Project status: Opgeleverd
  • Jaar van oplevering: Opgeleverd – 2021

De complexen van zowel de Thomas van Kempenstraat 8 als Poirtersstraat 2 en 4 maken deel uit van cultuurhistorisch waardevol erfgoed. Van alle voormalige parochiecomplexen, behorende bij de Margarita Maria Alacoquekerk aan de Ringbaan-West zijn nog veel gebouwen in tact.

Het complex aan de Thomas van Kempenstraat 8 en de vleugel aan de Poirtersstraat zijn in 1928 gebouwd als patronaat en bewaarschool naar ontwerp van H. Bonset die ook het ontwerp van de kerk maakte. Het deel aan de Poirtersstraat is in 1933 en 1947 opgehoogd. In dit gebouw zijn meerdere functies gehuisvest geweest waaronder een bioscoop. De afgelopen decennia is het complex in gebruik geweest als studentenhuis. Behoudens wat kleinschalige onderhoudswerkzaamheden en kleinschalige aanpassingen was er al lange tijd geen grootonderhoud gepleegd. Het pand was daardoor van binnen enorm gedateerd geraakt.

Het complex is geheel van binnen en van buiten gerenoveerd. Door de grote hoeveelheid ongebruikte ruimte in het complex was het mogelijk om er studio’s in te maken. De gevels zijn voorzien van hoogwaardige steel look aluminium kozijnen en opnieuw geschilderd. Tevens is het gehele dak aan de voorzijde voorzien van PV panelen en is er een zeer energiezuinig verwarmingssysteem met collectieve warmtepompen aangebracht. De tuin aan voor- en achterzijde worden geheel nieuw ingericht en voorzien van beplanting en bestrating.

In opdracht van Claver Real Estate heb ik als gedelegeerd ontwikkelaar het project ontwikkeld.

 

claver logo

thvk8