Vleuterhuys – Utrecht

Transformatie van voormalig schoolgebouw naar 35 appartementen en een kinderdagverblijf

  • Opdrachtgever: Claver Real Estate
  • Plaats: Utrecht
  • Project status: Opgeleverd
  • Jaar van oplevering: 2020

Het historische pand aan de Vleutenseweg 420-422 ligt in de wijk Lombok, aan de westzijde van het centrum van Utrecht tegenover het Majellapark. Het pand is ontworpen als openbare lagere Anslijnschool en als kleuterschool de Mussen in gebruik geweest. Na het verhuizen van de kleuterschool is het leeg komen te staan. Het rechter gedeelte van het pand is nog in gebruik geweest als Utrechtse bestuursacademie waarna het jarenlang is gebruikt als kinderdagverblijf. Het linkerdeel van het pand is jaren lang gekraakt geweest.

Claver Real Estate heeft het voormalige schoolgebouw getransformeerd naar een hoogwaardig woongebouw met een nieuwbouwvleugel aan de Curaçaostraat. In de nieuwbouw van het pand zit op de begane grond en 1e verdieping het kinderdagverblijf ‘Aspelin’. De tweede verdieping van de nieuwbouw en de voormalige klasruimten in de oudbouw zijn ingevuld met in totaal 35 lofts en appartementen.

Aan de achterzijde is een liftopbouw gemaakt waardoor de woningen in de kap goed bereikbaar zijn gemaakt. Er zijn PV panelen aangebracht en iedere woning heeft zijn eigen warmtepomp. Op het resterende deel van het schoolplein zijn een grote fietsenberging, speelplaats van het kinderdagverblijf en parkeerterrein gerealiseerd.

In opdracht van Claver Real Estate heb ik als gedelegeerd ontwikkelaar het project ontwikkeld.

 

claver logo